Ainekset
-
1 prkkuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (400/240 g)
-
2sipulia
-
1punainen paprika
-
1vihreä paprika
-
200 gkurkkua
-
1valkosipulin kynsi
-
1 viipaletäysjyväpaahtoleipää
-
2 rklöljyä
-
2 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
(2 dlvettä)
Valmistusohje
1. Laita tomaatit liemineen tehosekoittimeen. Lisää lohkottu sipuli sekä paprikat ja kurkku paloina. Voit säästää osan paprikasta ja kurkusta koristeeksi.
2. Lisää loput ainekset vettä lukuunottamatta ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että saat keitosta sopivan paksua. Anna tomaattikeiton maustua vähintään muutama tunti tai yön yli.
Vinkki
- Tomaattikeittoon sopii mainiosti (yli)kypsät tomaatit säilyketomaattien sijaan.
- Tarjoa gazpacho tapas-tyyliin espanjalaisen tortillan ja paahdetun paprikan kanssa.
- Tomaattikeiton kanssa maistuu myös esimerkiksi focaccia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gazpacho
Gazpacho eli kylmä tomaattikeitto tuo helpotusta kuumiin kesäpäiviin samalla vieden sinut makumatkalle paahteiseen Espanjaan.
Gazpacho eli kylmä tomaattikeitto tuo helpotusta kuumiin kesäpäiviin samalla vieden sinut makumatkalle paahteiseen Espanjaan.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 prkkuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (400/240 g)
-
2sipulia
-
1punainen paprika
-
1vihreä paprika
-
200 gkurkkua
-
1valkosipulin kynsi
-
1 viipaletäysjyväpaahtoleipää
-
2 rklöljyä
-
2 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
(2 dlvettä)
Valmistusohje
1. Laita tomaatit liemineen tehosekoittimeen. Lisää lohkottu sipuli sekä paprikat ja kurkku paloina. Voit säästää osan paprikasta ja kurkusta koristeeksi.
2. Lisää loput ainekset vettä lukuunottamatta ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että saat keitosta sopivan paksua. Anna tomaattikeiton maustua vähintään muutama tunti tai yön yli.
Vinkki
- Tomaattikeittoon sopii mainiosti (yli)kypsät tomaatit säilyketomaattien sijaan.
- Tarjoa gazpacho tapas-tyyliin espanjalaisen tortillan ja paahdetun paprikan kanssa.
- Tomaattikeiton kanssa maistuu myös esimerkiksi focaccia.
Valmistusohje
1.
Laita tomaatit liemineen tehosekoittimeen. Lisää lohkottu sipuli sekä paprikat ja kurkku paloina. Voit säästää osan paprikasta ja kurkusta koristeeksi.
2.
Lisää loput ainekset vettä lukuunottamatta ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että saat keitosta sopivan paksua. Anna tomaattikeiton maustua vähintään muutama tunti tai yön yli.
Vinkki
- Tomaattikeittoon sopii mainiosti (yli)kypsät tomaatit säilyketomaattien sijaan.
- Tarjoa gazpacho tapas-tyyliin espanjalaisen tortillan ja paahdetun paprikan kanssa.
- Tomaattikeiton kanssa maistuu myös esimerkiksi focaccia.
Muunnos
- Käyttämällä gluteenitonta leipää saa keitosta gluteenittoman
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g