Ainekset
-
2punakampelan filettä nahkoineen (à 150 g)
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 oksaatuoretta timjamia
-
2 oksaatuoretta persiljaa
- Kasvispeti
-
150 gsalaattifenkolia
-
60 gpurjoa
-
100 gporkkanaa
-
5 (400g)perunaa
-
5 dlvettä kasvisten kypsentämiseen
-
3 cm palatuoretta inkivääriä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 tlöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa punakampelan fileet. Tee muutamia viiltoja kalan nahkaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paina viiltoihin pienet oksat timjamia ja persiljaa.
2. Leikkaa fenkoli ja purjo renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja kuutioi perunat saman suuruisiksi paloiksi. Laita vihannekset kiehuvaan veteen ja keitä puolikypsiksi. Veteen ei tarvitse lisätä suolaa.
3. Asettele kasvikset kahteen pieneen uunivuokaan tai veneeksi taitetulle SAGA Ruoanlaittopaperiarkille. Ripottele pinnalle pieniksi kuutioiksi pilkottu inkivääri, suolaa sekä pippuria. Aseta punakampelan fileet nahkapuoli ylöspäin vihannesten päälle ja pirskota päälle öljyä. Jos käytät ruoanlaittopaperia, tee siitä avoin nyytti ja kypsennä annoksia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Katso nyytin tekoon ohjeet täältä.
- Ruoanvalmistukseen sopii erityisen hyvin SAGA Ruoanlaittopaperiarkki ja SAGA kokkausarkki, jotka eivät päästä nestettä lävitse. Myös SAGA leivinpaperia voi käyttää.
- Perunan sijasta voit kokeilla myös keitettyä Täysjyväohraa (1 dl/annos).
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Punakampelaa kasvisnyytissä
Valmista jokaiselle ruokailijalle oma paperikäärössä valmistuva ja tarjottava herkullinen punakampela-annos.
Valmista jokaiselle ruokailijalle oma paperikäärössä valmistuva ja tarjottava herkullinen punakampela-annos.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2punakampelan filettä nahkoineen (à 150 g)
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 oksaatuoretta timjamia
-
2 oksaatuoretta persiljaa
- Kasvispeti
-
150 gsalaattifenkolia
-
60 gpurjoa
-
100 gporkkanaa
-
5 (400g)perunaa
-
5 dlvettä kasvisten kypsentämiseen
-
3 cm palatuoretta inkivääriä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 tlöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa punakampelan fileet. Tee muutamia viiltoja kalan nahkaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paina viiltoihin pienet oksat timjamia ja persiljaa.
2. Leikkaa fenkoli ja purjo renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja kuutioi perunat saman suuruisiksi paloiksi. Laita vihannekset kiehuvaan veteen ja keitä puolikypsiksi. Veteen ei tarvitse lisätä suolaa.
3. Asettele kasvikset kahteen pieneen uunivuokaan tai veneeksi taitetulle SAGA Ruoanlaittopaperiarkille. Ripottele pinnalle pieniksi kuutioiksi pilkottu inkivääri, suolaa sekä pippuria. Aseta punakampelan fileet nahkapuoli ylöspäin vihannesten päälle ja pirskota päälle öljyä. Jos käytät ruoanlaittopaperia, tee siitä avoin nyytti ja kypsennä annoksia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Katso nyytin tekoon ohjeet täältä.
- Ruoanvalmistukseen sopii erityisen hyvin SAGA Ruoanlaittopaperiarkki ja SAGA kokkausarkki, jotka eivät päästä nestettä lävitse. Myös SAGA leivinpaperia voi käyttää.
- Perunan sijasta voit kokeilla myös keitettyä Täysjyväohraa (1 dl/annos).
Valmistusohje
1.
Huuhtele ja kuivaa punakampelan fileet. Tee muutamia viiltoja kalan nahkaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paina viiltoihin pienet oksat timjamia ja persiljaa.
2.
Leikkaa fenkoli ja purjo renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja kuutioi perunat saman suuruisiksi paloiksi. Laita vihannekset kiehuvaan veteen ja keitä puolikypsiksi. Veteen ei tarvitse lisätä suolaa.
3.
Asettele kasvikset kahteen pieneen uunivuokaan tai veneeksi taitetulle SAGA Ruoanlaittopaperiarkille. Ripottele pinnalle pieniksi kuutioiksi pilkottu inkivääri, suolaa sekä pippuria. Aseta punakampelan fileet nahkapuoli ylöspäin vihannesten päälle ja pirskota päälle öljyä. Jos käytät ruoanlaittopaperia, tee siitä avoin nyytti ja kypsennä annoksia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Katso nyytin tekoon ohjeet täältä.
- Ruoanvalmistukseen sopii erityisen hyvin SAGA Ruoanlaittopaperiarkki ja SAGA kokkausarkki, jotka eivät päästä nestettä lävitse. Myös SAGA leivinpaperia voi käyttää.
- Perunan sijasta voit kokeilla myös keitettyä Täysjyväohraa (1 dl/annos).
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g