Kuva: SAGA

Ainekset

2
punakampelan filettä nahkoineen (à 150 g)
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 oksaa
tuoretta timjamia
2 oksaa
tuoretta persiljaa
Kasvispeti
150 g
salaattifenkolia
60 g
purjoa
100 g
porkkanaa
5 (400g)
perunaa
5 dl
vettä kasvisten kypsentämiseen
3 cm pala
tuoretta inkivääriä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Punakampelaa kasvisnyytissä

Valmista jokaiselle ruokailijalle oma paperikäärössä valmistuva ja tarjottava herkullinen punakampela-annos.

Valmista jokaiselle ruokailijalle oma paperikäärössä valmistuva ja tarjottava herkullinen punakampela-annos.

Kuva: SAGA

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2
punakampelan filettä nahkoineen (à 150 g)
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 oksaa
tuoretta timjamia
2 oksaa
tuoretta persiljaa
Kasvispeti
150 g
salaattifenkolia
60 g
purjoa
100 g
porkkanaa
5 (400g)
perunaa
5 dl
vettä kasvisten kypsentämiseen
3 cm pala
tuoretta inkivääriä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
öljyä

Valmistusohje

1.
Huuhtele ja kuivaa punakampelan fileet. Tee muutamia viiltoja kalan nahkaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paina viiltoihin pienet oksat timjamia ja persiljaa.
2.
Leikkaa fenkoli ja purjo renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja kuutioi perunat saman suuruisiksi paloiksi. Laita vihannekset kiehuvaan veteen ja keitä puolikypsiksi. Veteen ei tarvitse lisätä suolaa.
3.
Asettele kasvikset kahteen pieneen uunivuokaan tai veneeksi taitetulle SAGA Ruoanlaittopaperiarkille. Ripottele pinnalle pieniksi kuutioiksi pilkottu inkivääri, suolaa sekä pippuria. Aseta punakampelan fileet nahkapuoli ylöspäin vihannesten päälle ja pirskota päälle öljyä. Jos käytät ruoanlaittopaperia, tee siitä avoin nyytti ja kypsennä annoksia 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki


  • Ruoanvalmistukseen sopii erityisen hyvin SAGA Ruoanlaittopaperiarkki ja SAGA kokkausarkki, jotka eivät päästä nestettä lävitse. Myös SAGA leivinpaperia voi käyttää.

  • Perunan sijasta voit kokeilla myös keitettyä Täysjyväohraa (1 dl/annos).




Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g

Yhteistyössä