Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Taikina
1 dl
jogurttia
½ dl
öljyä tai pullomargariinia
1
kananmuna
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Voiteluun
1 tl
öljyä tai pullomargariinia
Marjainen kuorrutus
1 dl
tomusokeria
½ dl
kotimaisia vadelmia tai mustikoita
2 rkl
nonparelleja
Vaniljakuorrutus
2 rkl
maitoa
1 rkl
pullomargariinia
1 rkl
vaaleaa siirappia
2-3 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
nonparelleja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Donitsit

Kun paistat donitsit uunissa, jää kuuman öljyn kanssa läträäminen ja rasvankäry taka-alalle. Sitruunaa, vaniljaa, suklaata, lakritsia, marjoja – donitsitaikinaa ja kuorrutuksia voi varioida loputtomiin omien mieltymysten mukaan.

Kun paistat donitsit uunissa, jää kuuman öljyn kanssa läträäminen ja rasvankäry taka-alalle. Sitruunaa, vaniljaa, suklaata, lakritsia, marjoja – donitsitaikinaa ja kuorrutuksia voi varioida loputtomiin omien mieltymysten mukaan.

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Taikina
1 dl
jogurttia
½ dl
öljyä tai pullomargariinia
1
kananmuna
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Voiteluun
1 tl
öljyä tai pullomargariinia
Marjainen kuorrutus
1 dl
tomusokeria
½ dl
kotimaisia vadelmia tai mustikoita
2 rkl
nonparelleja
Vaniljakuorrutus
2 rkl
maitoa
1 rkl
pullomargariinia
1 rkl
vaaleaa siirappia
2-3 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
nonparelleja

Valmistusohje

1.
Sekoita taikinan nestemäiset ainekset ja lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Yhdistä nopeasti.
2.
Laita taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja pursota kevyesti rasvatulle donitsipellille, noin ¾ kolojen korkeudesta. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
3.
Kuorruta jäähtyneet donitsit haluamallasi tavalla tai kuorrutusten sekoituksella.

Marjakuorrutus: soseuta marjat ja siivilöi siemenet. Sekoita sose tomusokeriin. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää tilkka vettä tai maitoa. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen.

Vaniljakuorrutus: kiehauta maito, rasva ja siirappi. Lisää tomusokeria vähitellen, jotta saat sopivan paksun kuorrutuksen. Mausta vaniljasokerilla. Kasta donitsit kuorrutukseen tai levitä sitä kaatamalla ohuena nauhana. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen

Vinkki

  • jogurtin sijaan voit käyttää piimää, kermaviiliä, kerma-rahkaa tai muuta vastaavaa maitotuotetta
  • taikinaa voi varioida loputtomiin: mausta sitä ½ tl:lla kardemummaa tai ripauksella muskottipähkinää. Myös sitruunankuori sopii maustamiseen.
  • Marjasoseita saat nopeasti vauvanruokapurkeista, mutta niiden väri ja maku ei ole niin vahva kuin itse tehdyissä marjasoseissa
  • Marjasoseen siivilään jääneen seoksella voit maustaa jogurttia, vispipuuroa tai marjakiisseliä
  • Voit kuorruttaa donitsit myös kanelisokerilla: sulata rasvaa 2 rkl ja sivele sitä pullasudilla donitsien pintaan. Kieritä heti kaneli-sokeriseoksessa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g