Ainekset
- Marinadi
-
6valkosipulinkynttä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
1 dlöljyä
-
1 dlviinietikkaa
-
4 ½ rklsoijakastiketta
-
4 rklfariinisokeria
- Lisäksi
-
400 gmaustamattomia broilerinfileitä
-
300 gpunakaalia
-
300 gkiinankaalia
-
150 gpurjoa
-
2porkkanaa
-
1paprika
-
50 gsaksanpähkinöitä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(chiliä)
Valmistusohje
1. Tee marinadi. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset. Ota marinadista 1/3 eri astiaan, käytä loppu broilerin maustamiseen.
2. Suikaloi broilerinfileet ja sekoita 2/3 marinadin kanssa. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
3. Suikaloi kaalit, halkaistu ja huuhdeltu purjo, porkkanat ja paprika. Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
4. Paista broilerisuikaleet marinadissaan kypsiksi. Siirrä kypsät suikaleet lautaselle pähkinöiden viereen.
5. Kuullota punakaali- ja porkkanasuikaleita wokkipannussa pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti eli kunnes kasvikset alkavat hiukan pehmetä, mutta ovat vielä napakoita. Lisää loppu marinadi kasvisten päälle.
6. Lisää myös kypsät broilerisuikaleet sekä pähkinät ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja halutessasi chilillä.
Vinkki
- Kasvisversion wokista teet vaihtamalla broilerin esimerkiksi nyhtökauraan, soijasuikaleisiin tai quorn-paloihin. Kuivatut soijasuikaleet esikeitetään vedessä ennen käyttöä (5-10 min).
- Tarjoile wokin kanssa täysjyvänuudeleita tai kuitupitoista riisiä.
- Katso myös muita wokki-reseptejä täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Broileriwokki
Tässä herkullisessa wokissa marinoitua broileria maustavat inkivääri ja valkosipuli.
Tässä herkullisessa wokissa marinoitua broileria maustavat inkivääri ja valkosipuli.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Marinadi
-
6valkosipulinkynttä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
1 dlöljyä
-
1 dlviinietikkaa
-
4 ½ rklsoijakastiketta
-
4 rklfariinisokeria
- Lisäksi
-
400 gmaustamattomia broilerinfileitä
-
300 gpunakaalia
-
300 gkiinankaalia
-
150 gpurjoa
-
2porkkanaa
-
1paprika
-
50 gsaksanpähkinöitä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(chiliä)
Valmistusohje
1. Tee marinadi. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset. Ota marinadista 1/3 eri astiaan, käytä loppu broilerin maustamiseen.
2. Suikaloi broilerinfileet ja sekoita 2/3 marinadin kanssa. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
3. Suikaloi kaalit, halkaistu ja huuhdeltu purjo, porkkanat ja paprika. Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
4. Paista broilerisuikaleet marinadissaan kypsiksi. Siirrä kypsät suikaleet lautaselle pähkinöiden viereen.
5. Kuullota punakaali- ja porkkanasuikaleita wokkipannussa pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti eli kunnes kasvikset alkavat hiukan pehmetä, mutta ovat vielä napakoita. Lisää loppu marinadi kasvisten päälle.
6. Lisää myös kypsät broilerisuikaleet sekä pähkinät ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja halutessasi chilillä.
Vinkki
- Kasvisversion wokista teet vaihtamalla broilerin esimerkiksi nyhtökauraan, soijasuikaleisiin tai quorn-paloihin. Kuivatut soijasuikaleet esikeitetään vedessä ennen käyttöä (5-10 min).
- Tarjoile wokin kanssa täysjyvänuudeleita tai kuitupitoista riisiä.
- Katso myös muita wokki-reseptejä täältä.
Valmistusohje
1.
Tee marinadi. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset. Ota marinadista 1/3 eri astiaan, käytä loppu broilerin maustamiseen.
2.
Suikaloi broilerinfileet ja sekoita 2/3 marinadin kanssa. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
3.
Suikaloi kaalit, halkaistu ja huuhdeltu purjo, porkkanat ja paprika. Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
4.
Paista broilerisuikaleet marinadissaan kypsiksi. Siirrä kypsät suikaleet lautaselle pähkinöiden viereen.
5.
Kuullota punakaali- ja porkkanasuikaleita wokkipannussa pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti eli kunnes kasvikset alkavat hiukan pehmetä, mutta ovat vielä napakoita. Lisää loppu marinadi kasvisten päälle.
6.
Lisää myös kypsät broilerisuikaleet sekä pähkinät ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja halutessasi chilillä.
Vinkki
- Kasvisversion wokista teet vaihtamalla broilerin esimerkiksi nyhtökauraan, soijasuikaleisiin tai quorn-paloihin. Kuivatut soijasuikaleet esikeitetään vedessä ennen käyttöä (5-10 min).
- Tarjoile wokin kanssa täysjyvänuudeleita tai kuitupitoista riisiä.
- Katso myös muita wokki-reseptejä täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g