Ainekset
-
800 gmyskikurpitsaa
-
2 (200 g)punasipulia
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
450 gbroilerin paistileikettä
-
½ tlsuolaa
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
15 lehteätuoretta tai ½ tl kuivattua salviaa
Valmistusohje
1. Huuhdo myskikurpitsa ja leikkaa kanta pois. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurpitsa n. 1,5 cm:n viipaleiksi.
2. Kuori ja lohko punasipulit. Levitä kurpitsapalat ja sipulilohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla (½ tl).
3. Mausta broilerit ½ tl:lla suolaa sekä maustepippurilla. Laita palat kasvisten päälle.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Lisää salvia kypsennyksen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Myskikurpitsaa ei ole välttämätöntä kuoria. Voit myös käyttää muita kurpitsalajikkeita, mutta ne kannattaa kuoria ennen käyttöä.
- Broileri-myskikurpitsapelti maistuu ateriana sellaisenaan. Jos kaipaat ruokaisuutta, voit lisätä pellille paistumaan muutaman perunan lohkottuna tai keittää lisukkeeksi täysjyväistä ohraa, kauraa tai muuta viljalisäkkettä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Broileri-myskikurpitsapelti
Salvialla maustettu broileri-myskikurpitsapelti valmistuu uunikuntoon kymmenessä minuutissa. Jos kaipaat lautaselle perunaa, lisää pellille muutama lohkottu pottu.
Salvialla maustettu broileri-myskikurpitsapelti valmistuu uunikuntoon kymmenessä minuutissa. Jos kaipaat lautaselle perunaa, lisää pellille muutama lohkottu pottu.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 gmyskikurpitsaa
-
2 (200 g)punasipulia
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
450 gbroilerin paistileikettä
-
½ tlsuolaa
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
15 lehteätuoretta tai ½ tl kuivattua salviaa
Valmistusohje
1. Huuhdo myskikurpitsa ja leikkaa kanta pois. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurpitsa n. 1,5 cm:n viipaleiksi.
2. Kuori ja lohko punasipulit. Levitä kurpitsapalat ja sipulilohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla (½ tl).
3. Mausta broilerit ½ tl:lla suolaa sekä maustepippurilla. Laita palat kasvisten päälle.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Lisää salvia kypsennyksen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Myskikurpitsaa ei ole välttämätöntä kuoria. Voit myös käyttää muita kurpitsalajikkeita, mutta ne kannattaa kuoria ennen käyttöä.
- Broileri-myskikurpitsapelti maistuu ateriana sellaisenaan. Jos kaipaat ruokaisuutta, voit lisätä pellille paistumaan muutaman perunan lohkottuna tai keittää lisukkeeksi täysjyväistä ohraa, kauraa tai muuta viljalisäkkettä.
Valmistusohje
1.
Huuhdo myskikurpitsa ja leikkaa kanta pois. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet pois lusikalla ja leikkaa kurpitsa n. 1,5 cm:n viipaleiksi.
2.
Kuori ja lohko punasipulit. Levitä kurpitsapalat ja sipulilohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla (½ tl).
3.
Mausta broilerit ½ tl:lla suolaa sekä maustepippurilla. Laita palat kasvisten päälle.
4.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Lisää salvia kypsennyksen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Myskikurpitsaa ei ole välttämätöntä kuoria. Voit myös käyttää muita kurpitsalajikkeita, mutta ne kannattaa kuoria ennen käyttöä.
- Broileri-myskikurpitsapelti maistuu ateriana sellaisenaan. Jos kaipaat ruokaisuutta, voit lisätä pellille paistumaan muutaman perunan lohkottuna tai keittää lisukkeeksi täysjyväistä ohraa, kauraa tai muuta viljalisäkkettä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g