Ainekset
- Blinit
-
3 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa max. 5%)
-
15 gtuorehiivaa
-
2 dltattarijauhoja
-
1 tlsokeria
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
1kananmuna
- Paistamiseen
-
½ dlpullomargariinia
- Savusiikatäyte
-
400 gsavustettua siikaa
-
1 ½ dlsilputtua tuoretta tilliä
-
2 dlranskankermaa
-
1 rklsitruunamehua
-
½ tljauhettua valkopippuria
-
(¼ tlsuolaa)
Valmistusohje
Blinit
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, sekoita siihen hiiva, sokeri ja tattarijauhot ja anna kohota pari tuntia leivinliinalla peitettynä. Tee odotellessa savusiikatäyte jääkaappiin maustumaan.
2. Erota kananmunasta valkuianen ja keltuainen. Lisää kohonneeseen blinitaikinaan kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, öljy, suola, keltuainen ja lopuksi vaahdotettu valkuainen.
3. Paista blinit ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä.
Savusiikatäyte
1. Perkaa ja pilko siika. Hienonna tilli ja sekoita kaikki täytteen ainekset suolaa lukuun ottamatta. Anna täytteen maustua kylmässä pari tuntia, jolloin maut tasaantuvat. Maista ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa.
Vinkki
- Voit valmistaa täyteen myös savustetusta lohesta.
- Savustettujen kalojen suolapitoisuuksissa on isoja eroja, jonka vuoksi suolan lisäämisessä kannattaa olla varovainen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Blinit savusiikatäytteellä
Blinit ovat ohukaisten paksumpi venäläinen vastine. Savusiikatäyte kruunaa tämän alkuvuoden herkun!
Blinit ovat ohukaisten paksumpi venäläinen vastine. Savusiikatäyte kruunaa tämän alkuvuoden herkun!
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Blinit
-
3 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa max. 5%)
-
15 gtuorehiivaa
-
2 dltattarijauhoja
-
1 tlsokeria
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
1kananmuna
- Paistamiseen
-
½ dlpullomargariinia
- Savusiikatäyte
-
400 gsavustettua siikaa
-
1 ½ dlsilputtua tuoretta tilliä
-
2 dlranskankermaa
-
1 rklsitruunamehua
-
½ tljauhettua valkopippuria
-
(¼ tlsuolaa)
Valmistusohje
Blinit
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, sekoita siihen hiiva, sokeri ja tattarijauhot ja anna kohota pari tuntia leivinliinalla peitettynä. Tee odotellessa savusiikatäyte jääkaappiin maustumaan.
2. Erota kananmunasta valkuianen ja keltuainen. Lisää kohonneeseen blinitaikinaan kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, öljy, suola, keltuainen ja lopuksi vaahdotettu valkuainen.
3. Paista blinit ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä.
Savusiikatäyte
1. Perkaa ja pilko siika. Hienonna tilli ja sekoita kaikki täytteen ainekset suolaa lukuun ottamatta. Anna täytteen maustua kylmässä pari tuntia, jolloin maut tasaantuvat. Maista ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa.
Vinkki
- Voit valmistaa täyteen myös savustetusta lohesta.
- Savustettujen kalojen suolapitoisuuksissa on isoja eroja, jonka vuoksi suolan lisäämisessä kannattaa olla varovainen.
Valmistusohje
Blinit
1.
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, sekoita siihen hiiva, sokeri ja tattarijauhot ja anna kohota pari tuntia leivinliinalla peitettynä. Tee odotellessa savusiikatäyte jääkaappiin maustumaan.
2.
Erota kananmunasta valkuianen ja keltuainen. Lisää kohonneeseen blinitaikinaan kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, öljy, suola, keltuainen ja lopuksi vaahdotettu valkuainen.
3.
Paista blinit ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä.
Savusiikatäyte
1.
Perkaa ja pilko siika. Hienonna tilli ja sekoita kaikki täytteen ainekset suolaa lukuun ottamatta. Anna täytteen maustua kylmässä pari tuntia, jolloin maut tasaantuvat. Maista ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa.
Vinkki
- Voit valmistaa täyteen myös savustetusta lohesta.
- Savustettujen kalojen suolapitoisuuksissa on isoja eroja, jonka vuoksi suolan lisäämisessä kannattaa olla varovainen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g