Ainekset
-
400 gahven- tai kuhafilettä
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
tuorettachiliä maun mukaan
-
800 gkasviksia, esim. kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa, tomaattia
-
½ dlöljyä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rkltomaattipyreetä
-
5 dlvettä
-
1kalaliemikuutio
-
1 ½ dltäysjyväriisiä
Valmistusohje
1. Poista kalasta ruodot ja leikkaa se parin sentin kuutioiksi. Pilko kaikki kasvikset.
2. Mittaa öljy pataan ja paista kalapaloihin kaunis pinta, nosta ne lautaselle odottamaan ja ripauta päälle puolet reseptin suola- ja pippurimäärästä.
3. Kuullota padassa sipulit ja chili ja lisää loput kasvikset koko ajan sekoitellen.
4. Lisää tomaattipyree ja sekoita hetki. Lisää vesi, kalaliemikuutio sekä riisi. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna hautua silloin tällöin sekoitellen 15-20 minuuttia.
5. Lisää lopuksi kalapalat ja hauduta pari minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa loput suolasta ja/ tai pippurirouheesta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
77 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Benachin-kalapata
Benachin tarkoittaa: kaikki samassa padassa. Ruoka on helppo valmistaa, kun kala ja kasvikset kypsyvät riisin kanssa maukkaiksi samassa padassa.
Benachin tarkoittaa: kaikki samassa padassa. Ruoka on helppo valmistaa, kun kala ja kasvikset kypsyvät riisin kanssa maukkaiksi samassa padassa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gahven- tai kuhafilettä
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
tuorettachiliä maun mukaan
-
800 gkasviksia, esim. kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa, tomaattia
-
½ dlöljyä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rkltomaattipyreetä
-
5 dlvettä
-
1kalaliemikuutio
-
1 ½ dltäysjyväriisiä
Valmistusohje
1. Poista kalasta ruodot ja leikkaa se parin sentin kuutioiksi. Pilko kaikki kasvikset.
2. Mittaa öljy pataan ja paista kalapaloihin kaunis pinta, nosta ne lautaselle odottamaan ja ripauta päälle puolet reseptin suola- ja pippurimäärästä.
3. Kuullota padassa sipulit ja chili ja lisää loput kasvikset koko ajan sekoitellen.
4. Lisää tomaattipyree ja sekoita hetki. Lisää vesi, kalaliemikuutio sekä riisi. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna hautua silloin tällöin sekoitellen 15-20 minuuttia.
5. Lisää lopuksi kalapalat ja hauduta pari minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa loput suolasta ja/ tai pippurirouheesta.
Valmistusohje
1.
Poista kalasta ruodot ja leikkaa se parin sentin kuutioiksi. Pilko kaikki kasvikset.
2.
Mittaa öljy pataan ja paista kalapaloihin kaunis pinta, nosta ne lautaselle odottamaan ja ripauta päälle puolet reseptin suola- ja pippurimäärästä.
3.
Kuullota padassa sipulit ja chili ja lisää loput kasvikset koko ajan sekoitellen.
4.
Lisää tomaattipyree ja sekoita hetki. Lisää vesi, kalaliemikuutio sekä riisi. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna hautua silloin tällöin sekoitellen 15-20 minuuttia.
5.
Lisää lopuksi kalapalat ja hauduta pari minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa loput suolasta ja/ tai pippurirouheesta.
Muunnos
- Saat ruoasta vegaanisen korvaamalla kalan esimerkiksi tofulla
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
77 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g