Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

800 g
bataattia
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
paprikajauhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Bataattiranskalaiset

Tee kaikille maistuvat ranskalaiset vaihteeksi makeasta bataatista uunissa.

Tee kaikille maistuvat ranskalaiset vaihteeksi makeasta bataatista uunissa.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
800 g
bataattia
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
paprikajauhetta

Valmistusohje

1.
Kuori bataatit ja leikkaa lohkoiksi tai paksuhkoiksi suikaleiksi. Sekoita lohkoihin öljyä ja mausteet.
2.
Paahda 200 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes lohkot ovat kypsyneet.

Vinkki

  • Tarjoa ranskalaiset Fish&Chips-tyyliin juustoisten kalapuikkojen kanssa.
  • Juurekset sopivat bataatin sekaan myös mainiosta ranskalaisissa. Katso resepti juuresranskalaisiin täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g