Ainekset
-
2-3 (450 g)banaania
-
3 rklpullomargariinia
-
2 rklrasvatonta maitoa tai vahvaa kahvia
-
2 tlvalkoviinietikkaa
-
1 dlpekaanipähkinöitä
-
2 ½ dlpuolikarkeita spelttijauhoja
-
¾ - 1 dlfariinisokeria
-
1 tlkanelia
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsoodaa
- Kuorrutus
-
1 ½ dltomusokeria
-
1-2 rklvahvaa kahvia
-
4-5pekaanipähkinää tai kuivattua banaanilastua
Valmistusohje
1. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Sosetta tulisi olla 2 ½ dl.
2. Sekoita banaanin joukkoon rasva ja nesteet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä.
3. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Jos käytät täysin kypsiä banaaneja, pienempi sokerimäärä riittää. Lisää banaaniseos nopeasti sekoittaen ja kääntele lopuksi joukkoon pähkinät.
4. Jaa taikina kahden lusikan avulla vuokiin muffinipellille. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
5. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita tomusokerin joukkoon kahvi ja valuta kuorrutetta muffineille. Koristele pekaanipähkinöillä tai kuivatuilla banaaniviipaleilla.
Vinkki
Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, laita kaksi muffinivuokaa päällekäin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
285 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
28 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Banaani-pähkinämuffinit
Banaani-pähkinämuffinit saavat pähkinäistä lisämakua spelttijauhoista ja kahvista. Helpot banaani-pähkinämuffinit onnistuvat myös pikkuleipureilta.
Banaani-pähkinämuffinit saavat pähkinäistä lisämakua spelttijauhoista ja kahvista. Helpot banaani-pähkinämuffinit onnistuvat myös pikkuleipureilta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2-3 (450 g)banaania
-
3 rklpullomargariinia
-
2 rklrasvatonta maitoa tai vahvaa kahvia
-
2 tlvalkoviinietikkaa
-
1 dlpekaanipähkinöitä
-
2 ½ dlpuolikarkeita spelttijauhoja
-
¾ - 1 dlfariinisokeria
-
1 tlkanelia
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsoodaa
- Kuorrutus
-
1 ½ dltomusokeria
-
1-2 rklvahvaa kahvia
-
4-5pekaanipähkinää tai kuivattua banaanilastua
Valmistusohje
1. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Sosetta tulisi olla 2 ½ dl.
2. Sekoita banaanin joukkoon rasva ja nesteet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä.
3. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Jos käytät täysin kypsiä banaaneja, pienempi sokerimäärä riittää. Lisää banaaniseos nopeasti sekoittaen ja kääntele lopuksi joukkoon pähkinät.
4. Jaa taikina kahden lusikan avulla vuokiin muffinipellille. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
5. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita tomusokerin joukkoon kahvi ja valuta kuorrutetta muffineille. Koristele pekaanipähkinöillä tai kuivatuilla banaaniviipaleilla.
Vinkki
Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, laita kaksi muffinivuokaa päällekäin.
Valmistusohje
1.
Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Sosetta tulisi olla 2 ½ dl.
2.
Sekoita banaanin joukkoon rasva ja nesteet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä.
3.
Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Jos käytät täysin kypsiä banaaneja, pienempi sokerimäärä riittää. Lisää banaaniseos nopeasti sekoittaen ja kääntele lopuksi joukkoon pähkinät.
4.
Jaa taikina kahden lusikan avulla vuokiin muffinipellille. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
5.
Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita tomusokerin joukkoon kahvi ja valuta kuorrutetta muffineille. Koristele pekaanipähkinöillä tai kuivatuilla banaaniviipaleilla.
Vinkki
Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, laita kaksi muffinivuokaa päällekäin.
Muunnos
- Kun varmistat pullomargariinin maidottomuuden ja käytät reseptissä vahvaa kahvia maidon sijaan, niin muffineista tulee maidottomia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
285 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
28 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g