Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

500 g
possun sisäfileetä
Täyte
125 g
herkkusieniä
70 g
sugarsnap-herneitä (esim. pakaste)
80 g
kiinankaalia
2
sipulia (esim. salotti, kevät)
½ ruukku
tuoretta korianteria
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
2 rkl
öljyä
1 tl
seesamiöljyä
2 dl
vettä
Kastike
2 dl
lihan paistolientä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
1 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
timjamia
1 tl
soijaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Aasialainen possurulla

Tässä juhlava paisti aasialaisella tvistillä, joka maistuu erityisen hyvältä makeaksi hautuneiden karamellisoitujen juuresten kanssa.

Tässä juhlava paisti aasialaisella tvistillä, joka maistuu erityisen hyvältä makeaksi hautuneiden karamellisoitujen juuresten kanssa.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
possun sisäfileetä
Täyte
125 g
herkkusieniä
70 g
sugarsnap-herneitä (esim. pakaste)
80 g
kiinankaalia
2
sipulia (esim. salotti, kevät)
½ ruukku
tuoretta korianteria
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
2 rkl
öljyä
1 tl
seesamiöljyä
2 dl
vettä
Kastike
2 dl
lihan paistolientä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
1 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
timjamia
1 tl
soijaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Ota sisäfilee puoli tuntia ennen kokkausta huoneenlämpöön. Poista mahdolliset kalvot.
2.
Pyyhi herkkusienet puhtaiksi talouspaperilla ja viipaloi. Suikaloi myös herneet, kiinankaali ja sipuli. Silppua korianteri, valkosipuli, chili ja inkivääri.
3.
Kuumenna (wokki)pannussa 1 rkl auringonkukkaöljyä ja seesamiöljy. Kuullota kaikki kasvikset kypsiksi. Jos kasvikset uhkaavat tarttua pannun pohjaan, lisää tilkka vettä.
4.
Mausta korianterilla ja soijalla. Säästä osa korianterisilpusta koristeeksi.
5.
Leikkaa lihaan syvä pitkittäin viilto, niin että saat fileeseen taskun. Täytä tasku kasvisseoksella ja sulje file cocktailtikuilla, jottei täyte valahda ulos. Paista lihan pintaan kaunis väri 1 rkl auringonkukkaöljyssä.
6.
Laita liha ja vesi uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Aseta lihalämpömittari paikoilleen, ja paista fileetä 30-40 minuuttia eli kunnes mittari näyttää 67 astetta.
7.
Ota liha pois uunista, kaada paistolientä pari desiä talteen kastiketta varten. Anna lihan vetäytyä folion alla 15 minuuttia ja viipaloi noin 1 cm paloiksi.
8.
Tee vetäytymisen aikana kastike: keitä (siivilöityä) paistolientä, kasvirasvasekoitetta ja maissitärkkelystä kattilassa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Mausta.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g