Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

400 g
naudan paistilihaa (rasvaa max. 10%)
3
paprikaa
100 g
purjoa
2
valkosipulin kynttä
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
öljyä
2 rkl
currytahnaa
3 dl
vettä
300 g
sokeriherneen palkoja (tuore tai pakaste)
½ dl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria tai siirappia
1 ½ - 2 tl
suolaa
½ tl
seesamiöljyä
1 prk (200 g)
kookoskermaa
(rouhittua mustapippuria)
Koristeeksi
tuoretta korianteria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
94 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Aasialainen lihapata

Tämän lihapadan aasialaisen makumaailman takaavat currytahna, inkivääri, kookoskerma ja korianteri.

Tämän lihapadan aasialaisen makumaailman takaavat currytahna, inkivääri, kookoskerma ja korianteri.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
naudan paistilihaa (rasvaa max. 10%)
3
paprikaa
100 g
purjoa
2
valkosipulin kynttä
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
öljyä
2 rkl
currytahnaa
3 dl
vettä
300 g
sokeriherneen palkoja (tuore tai pakaste)
½ dl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria tai siirappia
1 ½ - 2 tl
suolaa
½ tl
seesamiöljyä
1 prk (200 g)
kookoskermaa
(rouhittua mustapippuria)
Koristeeksi
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1.
Suikaloi liha, paprikat ja purjo. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri.
2.
Ruskista lihapalat öljyssä laakeassa pannussa. Lisää kasvikset ja kuullota kevyesti. Lisää pannulle currytahna ja vesi. Hauduta pata-aineksia kannen alla noin 15 minuuttia.
3.
Lisää lopuksi herneenpalot, etikka, sokeri, suola, seesamöljy sekä kookoskerma. Kuumenna pari minuuttia. Maista ja lisää halutessasi mustapippuria. Hienonna valmiin ruuan päälle korianteria

Vinkki

  • Tarjoa lihapadan kanssa täysjyväohraa tai muita täysjyväisiä viljalisäkkeitä.
  • Currytahnan ohella voit maustaa aasialaisen lihapadan oman maun mukaan chilitahnalla.
  • Naudanlihan sijaan pataan sopii broileri tai kalkkuna.
  • Kasvisversion teet esim. soijasuikaleista, nyhtökaurasta tai Quornista.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
94 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g