Kun henkilöstöravintolaa ei ole, ollaan joko eväiden tai työpaikan lähellä olevien ravintoloiden tarjonnan varassa. Näillä vinkeillä kokoat hyvän olon aterian a la carte -ravintolassa tai muussa lounaspaikassa
Lounaan terveellisyyteen ja kokoon voi vaikuttaa
- tilaamalla ruoka-annoksen runsaalla lisukesalaatilla
- valitsemalla useimmiten kalaa tai kanaa
- välttämällä isoja pihviaterioita, pastoja, risottoja ja toisaalta myös liian kevyitä, yksipuolisia salaatteja ja keittoja ainoana lounasateriana.
Ruokaa odotellessa kannattaa alkupalana tuotava, usein vaalea leipä jättää vähemmälle, ja syödä sen sijaan runsas alkusalaatti raastepöydästä. Alkusalaatti on loistava keino lisätä kasvisten syöntiä ja myös tasoittaa aterian jälkeistä verensokerin nousua.
Vaikka henkilöstöravintoloissakin syödään liian isoja annoksia, ovat ne usein parempi vaihtoehto. Useimmissa paikoissa on hyvä salaattipöytä ja aterioiden joukossa on myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Lopullinen vastuu aterian koosta ja koostamisesta jää kuitenkin sielläkin asiakkaalle.
Lue lisää: Laatikainen R., Rannikko H. Toimistotyöläisen ruokapäivä, Talentum 2015.