Keitot ovat varsinainen arjen pelastus, vaikka sopivat ne juhlistamaan myös erityisiä ruokahetkiä. Keitot valmistuvat tarvittaessa nopeasti, mutta kiireinen tekee soppaa ison kattilallisen kerrallaan. Kun ruokaa lämmittää kerralla tarpeellisen määrän, loistavat työpäivän jälkeiset illallishuolet poissaolollaan. Maku myös usein jalostuu ruokaa uudelleen lämmitettäessä.
Jos samaa ruokaa ei jaksa syödä koko viikkoa, keiton voi mainiosti pakastaa. Pakastuksenkestävimpiä ovat sosekeitot, kuten erinomainen linssikeitto.
Keitot ovat oivallista ruokaa myös tarkan markan taloudessa sekä ruokahävikkiä välttelevällä: kun rahaa on käytössä niukemmin, syntyvät monet palkokasveilla ryyditetyt keitot proteiinirikkaina, vähillä pennosilla. Ja kun haluat hyödyntää nahistuneet juurekset ja perunat tai ylikypsät tomaatit, keitto kuin keitto on valintasi.
Ps. Myös painonhallitsija suosii keittoruokia: energiaa niissä on suhteellisen niukasti, jolloin kylläisiksi tullaan vähemmillä kaloreilla.