Kaikenlaiset rullat ja täytetyt letut ovat aina olleet suurinta herkkuani. Lisäksi marjojen, sienien ja villivihannesten kerääminen on lempiharrastuksiani, joten tässä ruoassa yhdistyvät suosikkiruoka ja -harrastus.
Sydänmerkki-resepteistä löytyy ihana ohje vietnamilaisiin kesärulliin ja kastikkeeseen. Näihin villeihin rulliin tuli täytteeksi nokkosta, vuohenputkea, maitohorsmaa, mungpavun ituja, korianteria, minttua, kaalia, porkkanaa, purjoa ja avokadoa. Rullat sopivat hyvin sellaisenaan kasvislounaaksi, tai vaikkapa grilliruokien raikkaaksi lisukkeeksi.
Tässä pari vinkkiä villivihannesten käyttöön. Kerää kasveja puhtailta paikoilta ja vain sellaisia, jotka varmasti tunnistat - aloita vaikka helposta nokkosesta. Huuhtele villivihannekset kotona huolellisesti. Rullien täytteitä varten vuohenputket vain huuhdeltiin, nokkoset huuhdeltiin ja ryöpättiin kattilassa runsaassa vedessä ja maitohorsman versot huuhdeltiin ja kuullotettiin pannulla öljyssä.
Kuvassa on kerättynä nokkosta, maitohorsmaa ja vuohenputkea.