Kesä kurkottaa jo kohti syksyä, koulujen alkamisesta sen tietää. Ja siitä se kiihtyvä vuodenajan vaihtamisen tahti alkaa. Kuumimmat kesäpäivät, ne vähäiset, on jo tältä kesältä koettu, vaikka kesä muistuttaakin vielä itsestään ehkä viimeisillä lämpöaallolla.
Just tämä aika vuodesta on mitä parasta aikaa lähteä retkelle. Retki lähimetsään tai vaikka puistoon on melkein parasta mitä tiedän. Eväät reppuun, totta kai, ja kohti miniseikkailuja!
Vegewrapit täytetään hummuksella, paahdetuilla munakoison viipaleilla ja rapealla kaurapalalla. Kirsikkatomaatit ja yrtit raikastavat wrappia mukavasti. Rieskat voi täyttää kotona valmiiksi tai pakata vaikka edellisenä päivänä valmistetut täytteet rasioissa mukaan. Kivellä tai polunmutkassa istuessa jokainen voi sitten päättää, millaisilla täytteillä wrapin haluaa.
RESEPTI
neljälle
4 ohutta rieskaa
1 pkt (160 g) kaurapalaa
1 munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
hieman suolaa
kirsikkatomaatteja
lehtipersiljaa tai korianteria
hummus
2 1/2 dl (1 prk) kikherneitä (säilyke)
2–3 rkl kikherneiden säilöntälientä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
hieman savupaprikajauhetta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot puolen sentin viipaleiksi, huiski päälle öljy ja mausta suolalla. Paahda noin 25 minuuttia eli kunnes munakoiso on saanut hieman väriä ja on kypsää.
Valmista munakoisojen paahtuessa hummus. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja huristele tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa.
Paista viipaloitu kaurapala pannulla rapeaksi.
Levitä hummusta rieskalle, laita päälle munakoisoa ja kaurapalaa. Viimeistele tomaatilla ja yrteillä. Kääräise rullalle ja tarvittaessa voipaperiin.