Meillä on tapana tehdä aina kerralla suurempi erä granolaa. Granolaa tulee syötyä joskus aamupalaksi, mutta useimmiten välipalalla.
Granolaa tulee ripoteltua maustamattoman jogurtin päälle. Joskus mukaan sujahtaa marjoja tai hedelmiä.
Tehdään yhdessä - välipalaa
Meillä nuorimmainen pitää keittiössä puuhastelusta. Granolan valmistus onkin hauskaa puuhaa yhdessä. AInekset sekoitetaan yhteen ja annetaan uunin tehdä tehtävänsä. Jäähtynyt granola pakataan lasipurkkeihin. Tässä samalla vinkkinä, että granola on mainio ruokalahja. Pakkaa valmis granola kauniisiin lasipurkkeihin joihin liität mukaan lappusen, missä kerrotaan mitä granola pitää sisällään.
Tähänkin puuhaan voi hyvin ottaa mukaan perheen nuorimmat. Lahja- ja välipalahommat ovat aina hauskoja.
Perusgranola
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl kurpitsansiemeniä
- 1 rkl manteleita rouheena
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1/2 dl vaahterasiirappia
- ripaus suolaa
- 3 rkl kuivattuja marjoja
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa (marjoja lukuunottamatta) ja sekoita.
- Lisää vaahterasiirappi joukkoon ja sekoita.
- Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.
- Paahda uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele kerran paiston aikana.
- Lisää kuivatut hedelmät jäähtyneen granolan joukkoon. Säilytä kannellisessa purkissa.
Kurkkaa myös tämä herkullinen granola-ohje!