Syksyiset kaurakeksit omenamuusilla

Syksy on oivaa aikaa leipoa lasten kanssa. Kun märät kelit eivät houkuttele pihaleikkeihin, voi hauskaa puuhaa keksiä myös sisällä.

Kehittelin maistuvat kaurakeksit omenamuusista. Omenamuusi (tai sose) tuo näille kaurakekseille kivaa mehevyyttä. Keksit maustetaan sokerin sijaan hunajalla.

Jaoin reseptin kolmeen osaan: kuiviin ja märkiin sekä lisukkeisiin. Näin esimerkiksi perheen nuorimmatkin oppivat yhdistämään helposti leivonnaisiin tulevat ainekset.

Leivontaohjeiden seuraaminen ja ainesmäärien mittaaminen tuovat kuin kaupan päälle matematiikan opiskelua.

Laskutoimutuksia leipoen

Leipominen tarjoaa oivallisen tilaisuuden opetella vaikkapa tilavuusmittoja, määriä, yhteenlaskua ja kertolaskua: mitä tarkoittaa esimerkiksi puoli desiä ja mitä on teelusikallinen?
Erilaisten keittiövälineiden käyttö harjaannuttaa myös käden ja silmän yhteistyötä.


Voitte yhdessä miettiä:

-Kuinka paljon 3 dl on yhdestä litrasta?

-Kuinka monta grammaa on 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä?

-Montako keksiä yksi henkilö saa, jos kaikki keksit jaetaan 6:lla?

jne.

Hauskoja leivontahetkiä!

Kaurakeksit

Syksyiset kaurakeksit omenamuusilla

n. 24 kpl

Kuivat aineet

  • 3 dl höyryttömättömiä kaurahiutaleita (Kinnarin Tila)
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl kanelijauhetta

Märät aineet

  • 1 dl omenamuusia tai sosetta (sokeriton)
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl hunajaa
  • 1/2 dl öljyä

Lisäksi

  • 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä
  • 1 dl tummaa suklaata paloina
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  3. Sekoita märät aineet yhteen.
  4. Sekoita kuivat ja märät aineet yhteen.
  5. Sekoita joukkoon vielä murskatut pähkinät ja suklaapalat.
  6. Muotoile taikinasta palloja ja laita leivinpaperoidulle pellille. Painele palloja hiukan alaspäin.
  7. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 12-14 minuuttia.
Kaurakeksit omenamuusilla