Suklaa-viinirypäleet

Yksi kevään merkki on, kun kaupoissa olevat viinirypäleet ovat napakoita, makeita ja rapeita. Kaukaahan ne tähän aikaan vuodesta meille tulevat – eurooppalaisista rypäleistä nautitaan sitten syksyllä – mutta herkkuja rypäleet kyllä ovat.

Suklaa-viinirypäleet ovat mainioita tapauksia: herkkuja kuin karkit, terveellisiä kuin hedelmät. Voit dipata pestyjä viinirypäleitä suklaaseen vain vähän, tai uittaa terttua niin syvällä suklaassa, että sormetkin saavat osansa kuorrutteesta.

Suklaaksi sopii muuten mainiosti mikä tahansa suklaa – vaikka pääsiäissuklaiden jämät! Minä suosin puolitummaa, usein 50-prosenttista suklaata, jossa yhdistyy tumman suklaan napakkuus ja maitosuklaan lempeys.

RESEPTI

  • 500 g viinirypäleitä
  • 50–100 g suklaata
  1. Pese viinirypäleet huolellisesti.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai hyvin pienellä teholla mikrossa.
  3. Dippaa viinirypäleitä joko yksittäin tai pienissä tertuissa suklaasulaan. Laita jähmettymään leivinpaperin päälle. Voin antaa suklaan kovettua joko huoneenlämmössä tai laittaa suklaa-viinirypäleet jääkaappiin.