Sitruuna-inkiväärijuoma

Sitruuna-inkiväärijuoma

Sitruuna-inkiväärijuoma valmistuu muutamassa minuutissa. Juoman raikkaus yhdistettynä lämpöön on vastustamaton kombo.

Talven ihanimpaan juomaan tarvitaan vain muutama raaka-aine: sitruuna, pala inkivääriä, hunajaa tai agavesiirappia sekä kuumaa vettä. Muutaman minuutin haudutus saa sitruunan ja inkiväärin aromit liikkeelle, ja lempeä hunaja tuo juomaan makeuden lisäksi myös syvyyttä – siksi sitä on tärkeä laittaa riittävästi. Jos haluaa välttää eläinperäisiä tuotteita voi hunajan vaihtaa vaikka agavesiirappiin.

Flunssajuomana tuttu sitruuna-inkiväärijuoma on täydellistä terveenäkin. Juoma hehkuu lämpöä ja on keväisen raikas. Ehkä kutsut ystävän käymään ja keität kupposen kuumaa?

RESEPTI

4 dl kiehuvaa vettä

1 sitruuna

peukalon kokoinen pala inkivääriä

hunajaa maun mukaan

Pese sitruuna huolellisesti ja kuori inkivääri. Viipaloi.

Laita sitruuna- ja inkivääriviipaleita mukiin tai lasiin.

Kaada kuuma vesi päälle.

Anna hautua muutama minuutti. Voit painella hieman sitruunoita ja inkiväärejä, jotta maut irtoavat paremmin.

Mausta hunajalla tai agavesiirapilla ja nauti heti.