Sitruuna-inkiväärijuoma valmistuu muutamassa minuutissa. Juoman raikkaus yhdistettynä lämpöön on vastustamaton kombo.
Talven ihanimpaan juomaan tarvitaan vain muutama raaka-aine: sitruuna, pala inkivääriä, hunajaa tai agavesiirappia sekä kuumaa vettä. Muutaman minuutin haudutus saa sitruunan ja inkiväärin aromit liikkeelle, ja lempeä hunaja tuo juomaan makeuden lisäksi myös syvyyttä – siksi sitä on tärkeä laittaa riittävästi. Jos haluaa välttää eläinperäisiä tuotteita voi hunajan vaihtaa vaikka agavesiirappiin.
Flunssajuomana tuttu sitruuna-inkiväärijuoma on täydellistä terveenäkin. Juoma hehkuu lämpöä ja on keväisen raikas. Ehkä kutsut ystävän käymään ja keität kupposen kuumaa?
RESEPTI
4 dl kiehuvaa vettä
1 sitruuna
peukalon kokoinen pala inkivääriä
hunajaa maun mukaan
Pese sitruuna huolellisesti ja kuori inkivääri. Viipaloi.
Laita sitruuna- ja inkivääriviipaleita mukiin tai lasiin.
Kaada kuuma vesi päälle.
Anna hautua muutama minuutti. Voit painella hieman sitruunoita ja inkiväärejä, jotta maut irtoavat paremmin.
Mausta hunajalla tai agavesiirapilla ja nauti heti.