Puolukkarahka valmistuu nopeasti muutamasta raaka-aineesta. Eikä paljon parempaa välipalaa tai jälkkäriä voi kuvitellakaan!
Puolukat voi toki laittaa rahkaan kokonaisinakin, mutta minusta parasta – ja kauneimman väristä – rahkaa saa, jos puolukat survoo ensin tasaiseksi soseeksi.
Maitorahkan sekaan voit laittaa vähärasvaista jogurttia tai vaikka kasvipohjaista jogurttia. Myös kauravispi tai muu kasvipohjainen vispi pehmentää rahkaa upeasti. Valitse mielesi mukaan! Makeutukseksi sopii hunaja, vaahterasiirappi tai vaikkapa intiaanisokeri.
Jos puolukkarahkan päälle ripottelee hieman piparimuruja, sopii rahka hyvin myös joulun ajan välipalaksi tai raikkaaksi jälkiruoaksi. Muina aikoina vuodenkierrossa päälle sopii muut keksit tai ripaus suklaarouhetta.
RESEPTI
- 250 g maitorahkaa
- 2 dl kauravispiä (tai hieman vispiä ja hieman jogurttia)
- 3 dl puolukoita
- maun mukaan makeutusta (hunaja, vaahterasiirappi tai sokeri)
- Soseuta puolukat.
- Vispaa kauravispi vaahdoksi.
- Sekoita rahka (ja jogurtti) vaahdon sekaan.
- Lisää soseutetut puolukat.
- Makeuta makusi mukaan.