Tämän iisimmäksi ei pizzan leipominen taida tulla. Yhdessä astiassa uunissa paahdettava täyte ja vähälläkin vaivaamisella syntyvä pizzapohja muodostavat yhdessä aivan tavattoman herkullisen parin. Ennen pizzan paistoa päälle murustellaan vielä fetaa, joka kannattaa liottaa hieman vähänsuolaisemmaksi.
Pizzan täyte on saanut inspiraationsa ruokablogini yhdestä suosituimmasta reseptistä, tomaatti-fenkolivuoasta. Oikaisin reseptiikkaa hieman ja muunsin sitä paremmin pizzan päälle sopivaksi, mutta perusidea on sama: fenkoli ja tomaatti paahtuvat uunissa makeaksi herkuksi. Harissa sopii mainiosti pizzaankin, sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!
RESEPTI
Fenkolipizza
pohja
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1/3 tl suolaa
5–6 dl venhäjauhoja
täyte
400 g tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1/2 dl vettä (huuhdo säilykepurkki vedellä)
1 keskikokoinen fenkoli
2 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1–2 salottisipulia
noin 2 tl sokeria tai hunajaa
1 tl harissa-tahnaa
hieman suolaa
lisäksi
50 g fetajuustoa (liotettuna)
kirsikkatomaatteja
tuoreita yrttejä (basilika, persilja tai timjami)
- Tee ensin taikina. Sekoita kuivahiiva ja suola veteen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla vaivaten. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Laita uunivuokaan tomaattimurska, siivutettu fenkoli, kuoritut ja pienityt sipulit ja valkosipulinkynsi ja mausteet sekä vesi.
- Paahda täytettä puolisen tuntia.
- Liota feta halutessasi.
- Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
- Tee taikinasta pieniä pizzapohjia.
- Levitä päälle täytettä.
- Murustele täytteen päälle hieman fetaa.
- Paista kunnes pizzat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu pizzan koosta ja paksuudesta.
- Tarjoa heti kirsikkatomaattien ja yrttien kanssa.