Nachosalaatti – astetta raikkaammat pikkujoulut 7. marrask. 2017 Tip ja tap, sehän on pikkujoulujen aika!Syksy on mennyt huumaavaa vauhtia. Vastahan sitä ihasteltiin ensimmäisiä elokuisia auringonlaskuja, nyt päivien valo käy jo niin vähiin, että valoa ja väriä täytyy ladata ikkuinoille ja mikä parasta, lautaselle. Pikkujoulut ovat usein sellainen kesäinen tuulahdus keskellä harmautta: ihmiset ovat iloisia, kaduilla on vilskettä ja ystävät koputtelevat toistensa oville kuin kesällä konsanaan. Sitäköhän se No onkos tullut kesä -laulu tarkoittaakin? Kesästä innostuneena kokosin värikkään pikkujoulusalaatin. Usein nachot mielletään vähän tuhdiksi ja epäterveelliseksi syötäväksi, mutta kyllä nachoja voi syödä raikkaamminkin. Salaattipedin päälle kasasin maissia, mustapapu-tomaattisalsaa, acokadoa ja yrttejä. Nachot ovat tärkeässä sivuroolissa: ne tuovat salaattiin rapeutta. Kastiketta salaatti ei minusta kaipaa, sillä salsa on hyvin mehevää, mutta nokare maustamatonta jogurttia sopii nachosalaatin kanssa erinomaisesti.RESEPTINachosalaatti (4 annosta)salsa1 prk (2 dl) valmiiksi keitettyjä mustapapuja2 kypsää tomaattia1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa1/4 tl suolaahieman chilikastiketta (esim. Sriracha)(ripaus sokeria)100 g babypinaattia tai muuta salaattianoin 150 g säilykemaissia1–2 avokadoatuoretta korianteriakourallinen nachojatuoretta chiliä renkaina(maustamatonta jogurttia)Valmista ensin salsa. Huuhtele ja valuta mustapavut. Kuutioi tomaatit ja sekoita ne mustapapujen kanssa. Mausta jeeralla, suolalla sekä chilikastikkeella. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria pyöristämään makua.Laita lautaselle salaattipeti. Valuta maissi ja ripottele ne salaatin päälle. Lisää salsa, viipaloitu avokado ja nachot. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tuoreella chilillä. Tarjoa salaatin kanssa halutessasi maustamatonta jogurttia._____