Myskikurpitsasalaatti

Raikkautta ja tuhteja makuja, rouskuvuutta ja pehmeyttä. Vastakohtien vastustamaton liitto tuo ruokiin mielenkiintoa – usein myös herkullisuutta.

Myskikurpitsasalaatti saa raikkautta granaattiomenasta. Tuhteja makusävyjä tuo myskikurpitsa, joka on maustettu garam masalalla – yhdellä lempi maustesekoituksistani. Myskikurpitsa on myös kermaisen pehmeää, vaikka onkin saanut kulmiinsa vähän paahteisuutta uunin lämmössä. Rapeutta salaatissa myös riittää: cashewpähkinät, pinaatti ja granaattiomenansiemenet ovat kaikki rouskuvaista sakkia.

Myskikurpitsasalaatti sopii hyvin talveen, sillä sekä myskikurpitsa että granaattiomena ovat parhaimmillaan juuri nyt. Salaattiin voi lisätä myös veriappelsiinia, jonka satokausi on juuri startannut.

RESEPTI

2–4 annosta

  • 1 pienehkö myskikurpitsa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1–2 tl garam masala -mausteseosta
  • ripaus suolaa
  • noin 70 g pinaattia
  • 1 granaattiomenan siemenet
  • kourallinen cashewpähkinöitä
  • omenaviinietikkaa
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa myskikurpitsa pienehköiksi kuutioiksi. Poista siemenet. Myskikurpitsaa ei välttämättä tarvitse kuoria, mutta voit kuoria sen halutessasi.
  3. Sekoita myskikurpitsan joukkoon öljy, garam masala ja suola. Paahda pellillä puolisen tuntia eli kunnes myskikurpitsa on kypsää ja reunat ovat saaneet hieman väriä.
  4. Kokoa salaatti: laita pinaattipedille paahdetut myskikurpitsakuutiot, granaattiomenan siemenet ja cashewpähkinät.
  5. Huiski päälle hieman omenaviinietikkaa.