Samalla kun grillaat ruokaa voit käyttää hyväksesi syntyvän jälkilämmön ja valmistaa siinä samalla jälkiruoan. Kesän helpoimpia ja maistuvimpia jälkiruokia ovat erilaiset hedelmät, jotka käytetään grillin kautta saamassa väriä ja lämpöä. Kun hedelmiä grillataan, niiden makeus tehostuu. Persikat voi myös marinoida ennen grillausta, jolloin ne saavat uuden makuvivahteen.
Nämä makeat persikat tarjoillaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Marinoidut persikat jogurttikastikkeella
4 annosta
- 4 persikkaa
- 1 dl appelsiinimehua
- 4 rkl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- Puolita persikat ja poista kivet.
- Sekoita appelsiinimehu, fariinisokeri ja kaneli yhteen.
- Nosta persikat halkaistu pinta ylöspäin laakeaan
astiaan. Kaada appelsiini-sokeriseos persikoiden
pinnalle. Peitä lautanen muovikelmulla.
- Anna persikoiden marinoitua jääkaapissa
muutaman tunnin ajan. (Ota talteen marinadi ja
käytä kastikkeena tarjoiltaessa.)
- Grillaa persikoita noin 175 °C:ssa suoralla lämmöllä
noin neljä minuuttia per puoli.
Jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1⁄2 dl appelsiinimehua
- 1 rkl vaahterasiirappia
-
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.
Nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
Tarjoa kastike grillattujen persikoiden kera. Voit ripotella annosten pinnalle halutessasi granolaa tai mysliä tuomaan annokselle rapsakkuutta.