Perunoita löytyy jääkaapistani aina. Ja kaikkein useimmiten teen niitä juuri näin: leikkaan lohkoiksi, huiskin päälle hieman öljyä ja suolaa ja paahdan uunissa ruskean pilkullisiksi. Joskun villiinnyn laittamaan sekaan mausteita, joista lohkoperunoiden kanssa (jos nyt muutenkin) suosikkejani ovat jeera eli juustokumina ja savupaprika.
Yksi dippisuosikkini paahdetuille lohkoperunoille on maustamattomalla jogurtilla raikastettu hummus, jossa on reilusti sitruunaisuutta ja valkosipulia – molempien määrää voi toki säätää omaan suuhun sopivaksi.
Lohkoperunat sopivat lisukkeeksi kalalle tai lihalle. Hummusdipin kanssa nautittuna oivallinen ateria perunoista tulee, kun rinnalle tekee runsaan vihreän salaatin. Siltään perunat ja dippi on ihana leffaillan herkku – lisäksi lautaselle kannattaa pilkkoa myös kauden parhaita kasviksia.
RESEPTI
neljälle
1 kg perunoita
3/4 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
hummus-jogurttidippi
noin 200 g kikherneitä (säilyke)
2 valkosipulinkynttä
2–3 rkl sitruunamehua
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia
suolaa
(hieman kikherneiden lientä)
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja lohko perunat. Mausta öljyllä ja suolalla. Paahda perunoita uunissa leivinpaperilla päällystetyn pellin päällä noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet reilusti väriä ja rapeutta.
Valuta kikhherneet, ota hieman lientä talteen. Kuori valkosipulinkynnet ja purista sitruunasta mehu. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja suristele tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä. Maista ja säädä tarvittaessa makua.
Tarjoa lohkoperunat hummus-jogurttidipin kanssa.