Kvinoa-myskikurpitsasalaatti

Kvinoa-myskikurpitsasalaatti

Hämärä ja harmaa marraskuu kaipaa lautaselle väriä ja mehevyyttä. Tämä kvinoa-myskikurpitsasalaatti täyttää kaikki syksyiselle salaatille asetetut vaateet. Myskikurpitsa tuo salaattiin sekä mehevyyttä että väriä, jota granaattiomenan siemenet vielä lisäävät. Raikas vinaigrette saa salaatin maun hehkumaan!

Tykkään paahtaa myskikurpitsan uunissa. Pesun jälkeen kurpitsan voi pilkkoa pellille kuorineen, sillä myskikurpitsalla on ohut kuori. Nyt lisäsin mausteeksi vain hyvää oliiviöljyä ja suolaa, mutta myös jeera, garam masala tai vaikka ripaus currya sopivat maustamaan kurpitsaa. Ehkä joulun alla lisään mausteisiin myös hieman kanelia.

Kvinoan keitän vähäsuolaisessa kasvisliemessä salaatin pohjaksi. Runsasproteiininen kvinoa pitää hyvin nälkää, siksi se on suosikkini. Tärkein muistettava asia kvinoaa käytettäessä on sen huolellinen huuhtelu kuumalla vedellä! Itse huuhtelen kvinoaa kuuman, juoksevan veden alla, vaikka suositukset taitavat puoltaa hetken liotusta kiehuvan kuumassa vedessä. Tarkista huuhteluohjeet aina paketista!

RESEPTI

  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä (tai kvinoa-paketin ohjeen mukaan)
  • 1/3 kasvisliemikuutiosta
  • 1 pieni myskikurpitsa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • hieman suolaa
  • granaattiomenan siemeniä
  • korianteria tai lehtipersiljaa

vinaigrette

  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl sinappia (voi jättää pois)
  • 2-3 tl hunajaa tai sokeria
  • suolaa maun mukaan
  1. Keitä kvinoa kasvisliemessä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Pese ja pieni kurpitsa. Poista siemenet kiinnikkeineen.
  4. Laita kurpitsalohkot pellille ja huiski päälle öljyä ja suolaa sekä halutessasi hieman mausteita.
  5. Paahda kurpitsoita noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä.
  6. Valmista vinaigrette ja tarkista maku, säädä tarvittaessa.
  7. Laita tarjoiluastian pohjalle kvinoa ja asettele päälle kurpitsat. Lisää vinagrette tai osa siitä. Voit lisätä kastiketta tarpeen mukaan.
  8. Lisää granaattiomenan siemenet sekä yrtti.