Kevätkesän paras saalis on tietenkin ahven. Kävin onkimassa muhevat kansalliskalat kauppahallista – se on helppoa kalastusta!
Kalakauppias siivosi kalat valmiiksi, joten kotikokin homma oli helppo: vähän täytteitä ja halsterissa kuumaan grilliin. Kalan kaveriksi uuden sadon perunoita ja maustamattomasta jogurtista ja yrteistä tehty kastike tai pähkinäinen yrttikastike. Parempaa kesäruokaa ei olekaan!
Kannattaa muuten kurkata Sydänmerkin kalajuttuja-sivu, siellä on lisää loistavia, kesäisiä kalareseptejä.
RESEPTI
neljälle
4–8 kokonaista ahventa
1–2 sitruunaa
ripaus suolaa
ruohosipulia
Siivoa ahvenet. Ripottele ahvenen sisään hieman suolaa, sitruunaviipaleita ja ruohosipulia. Grillaa noin 200-asteisessa grillissa suoralla lämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia eli kunnes ahvenet ovat kypsiä. Halsteri helpottaa kalojen käsittelyä.
Keitä kalojen kaveriksi uusia perunoita. Tarjoa esimerkiksi sitruunalohkojen ja jogurttikastikkeen kanssa.