Kun kesä kaartaa kohti syksyä, alkavat lämpötilat olla täydelliset retkeilyyn. Kesän paahde ei uuvuta, eikä kylmyys vielä koverra. Ja mikä parasta: retkieväät pysyvät raikkaana koko päivän.
Eväiden kannalta lyhyet retket ovat parhaita retkiä. Mukaan voi pakata melkein mitä vain, koska painoa ei juurikaan tarvitse miettiä ja liki kaiken saa pakattua niin, että kylmä säilyy kylmänä ja lämmin tarvittaessa lämpimänä.
Ja sitten on nämä eväät, jotka mukautuvat sopivasti vallitsevaan lämpötilaan. Purkkiin pakattu kikhernesalaatti on juuri sellainen retkieväs. Lasipurkin pohjalle (toki muutakin purkkia voi käyttää) tein vinaigrette-kastikkeen. Sitten vaan oman maun mukaan kikherneitä ja erilaisia kasviksia. Kun on ruokailun aika, purkki käännetään hetkeksi ylösalaisin ja, PIM, salaatti on saanut kastikekuorrutuksen. Toki kastikkeen voi halutessaan pakata erilliseen purkkiin. Silloin sen säännöstely on helpompaa.
RESEPTI
kaksi annosta
kastike
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl etikkaa
1 tl Dijon-sinappia (esim. kokojyvä)
hieman suolaa ja sokeria
ripaus mustapippuria
salaattiin
1 prk säilöttyjä kikherneitä valutettuna
1/2 kurkku
1/2 suippopaprika
hieman punasipulia
pinaattia/salaattia
kirsikkatomaatteja
basilikaa tai muita yrttejä
Valmista kastike, maista ja säädä maku kohdilleen. Kaada kastike kahden purkin pohjalle.
Lisää ainekset kerroksittain.
Laita kansi huolellisesti kiinni.
Tarjoiltaessa käännä purkki hetkeksi ylösalaisin, jos purkin kansi on tiivis. Näin kastike valuu koko salaattiin.