Sydämellisesti tervetuloa uuden blogini pariin, toivottavasti viihdyt. Luvassa on helppoja ja raikkaita ideoita keittiön sisustukseen ja kattaukseen.
Viikonlopun lounaspöydässä nautiskeltiin punajuuri-omenakeittoa, uunituoretta siemennäkkileipää ja yrttilevitettä. Freesit kynttilänjalat syntyivät omenista yksinkertaisesti omenaporalla kovertamalla, ja levitteen tarjoiluastioina toimivat puhdistetut kananmunankuoret.
Maukkaan punajuurikeiton ohje löytyi täältä Sydänmerkki-sivustolta.
600 g tuoretta punajuurta
1 porkkana
1sipuli
2 vihreää omenaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
100 g maustettua kevyttuorejuustoa
Kuori ja pilko punajuuret, porkkana, omenat ja sipuli. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset kevyesti. Lisää vesi, suola, pippuri ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet. Lisää tuorejuusto ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.