Erilaisten juhlien suupaloiksi kaivataan monesti jotain makean vastapainoksi. Koska kevään ja kesän juhlat ovat jo ihan oven takana, ajattelin jakaa kanssanne tämän mainion ohjeen. Nämä ihanat, katkarapu-krustadit ovat nopeita valmistaa ja melkein yhtä nopeasti ne myös aina häviävät tarjoilulautaselta.
Hävyttömän herkulliset suupalat maistuvat myös nuorille juhlavieraille. Voit jättää osasta mätikoristelun väliin, sillä se voi jakaa mieltä nuoren juhlaväen keskuudessa. Tosin tässäkin on mainio tilaisuus kokeilla jotain uutta syötävää. Ovathan pienet mätipallot hauskoja, kun ne poksahtelevat suussa.
Vinkki!
Voit muuntaa tätä reseptiä ja valmistaa kinkku-krustadeja vaihtamalla katkaravut kinkkuun ja tillin persiljaan. Jätä silloin sitruunankuoriraaste pois.
Hienostuneet pienet suupalat ovat helppoa juhlaruokaa. Voit napostella ne helposti minglailun ohessa.
Katkarapu-krustadit
24 kpl
- 1 paketti minikrustadeja
- 180 g katkarapuja
- 1/2 punasipuli
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1/2 dl Felix Kruunu majoneesia
- 100 g Valio Viola® kevyt 200 g maustamaton tuorejuustoa
- 1/2 luomu sitruunan kuoriraaste
- mustapippuria myllystä muutama rouhaisu
Koristeluun
- kirjolohenmätiä
- Sulata katkaravut ja hienonna veitsellä pienimmiksi.
- Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi.
- Huuhtele ja kuivaa sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa puolikkaasta sitruunasta.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen.
- Lusikoi pienellä lusikalla täyte krustadien sisälle.
- Koristele halutessasi kirjolohenmädillä.