Kasvispasta

Kasvispasta

Hyvää hävikkiviikkoa!

Kasvispasta on mainio ruoka ihan mikä tahansa viikko. Erityisesti kastike ilahdutti juuri hävikkiviikolla, sillä pelastin siihen hävikkiuhan alla olleita kasviksia. Kastikkeeseen voi hyvin laittaa – vaikka vähän piilottaakin – jääkaapin vihanneslaatikon pohjalle unohtuneet kasvikset, vaikka kasvikset olisivat jo hieman nuhjaantuneitakin. Huonoksi menneet kasvisten osat voi leikata pois ja heittää bioroskikseen.

Tähän helppoon uunissa valmistuvaan pastakastikkeeseen laitoin tomaattimurskan lisäksi noin puolikkaan fenkolin, pienen kesäkurpitsan, parhaan päivänsä nähneen sipulin ja valkosipulinkynnen. Yhtälailla voit laittaa muita kasviksia, vaikka paprikaa ja porkkanaa raasteena.

Ilahdun aina vaan tomaatin ja fenkolin vahvasta yhteenkuuluvuudesta. Aika samantyyppistä kastiketta olen laittanut muuten myös pizzan päälle. Kannattaa kokeilla!

Kotimaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan, joten niitä todella kannattaa käyttää. Ja kannattaa myös laittaa kalenteriin kasviksiin liittyvät loistava tapahtuma: Sydänliitto järjestää 15.9.2020 klo 18 Innostu kasviksista – kasvikset ja terveys -webinaarin. Luvassa on mielenkiintoista asiaa kasviksista ja kasvisruoasta.

RESEPTI

kahdelle

400 g tomaattimurskaa (1 prk)

1 rkl rypsiöljyä

1 dl vettä (huuhtele tomaattipurkki)

noin 1/2 tl suolaa

1–2 tl hunajaa tai sokeria

1 rkl balsamicoa tai muuta mietoa etikkaa

1 pienehkö sipuli

1–2 valkosipulinkynttä

puolikas fenkoli

vauva kesäkurpitsa tai puolikas isommasta

pastaa keitettynä

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kaada uunivuokaan tomaattimurska, öljy, vesi, suola. Sekoita.
  3. Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Pieni fenkoli ja kesäkurpitsa.
  5. Kääntele kasvikset tomaattikastikkeen joukkoon.
  6. Paahda kastiketta uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt sopivasti.
  7. Keitä pasta kastikeen tekeytyessä. Tarjoa pasta kastikkeen kanssa.