Jälkimarinointi – loistava tapa marinoida

Kesäkokkailu on ihanimmillaan paitsi maukasta myös helppoa. Uusien perunoiden (pian niitä taas saa!) kylkeen grillataan tai paahdetaan kasviksia ja kalaa tai lihaa. Ah, miten ihanaa. Luulen, että ilman vuodenaikojen valtavaa vaihtelua kesä ei hellisi yhtä hurmaavasti.

Kesäruokien paras kaveri on marinadi. Minä tykkään marinoida erityisesti kasvikset vasta kypsennyksen jälkeen. Jälkimarinoinnilla on ainakin kaksi ässää hihassa: marinadi ei pala kuumentuessa, joten sen maku säilyy raikkaana ja kuuma ruoka imaisee herkullista kastiketta itseensä paremmin kuin kylmä ruoka.

Jälkimarinointiin sopii oikeastaan mikä tahansa marinadi – kokeile rohkeasti. Minä marinoin kasvikset nyt ihanalla yrttimarinadilla, joka syntyy helposti sauvasekoittimella tai blenderissä. Käytä marinadissa juuri niitä yrttejä, joita haluat ja joista pidät. Persilja, basilika ja timjami muodostavat upean kolmikon, ja ne olivat minun valintojani tänään.

Sydänmerkin sivuilla on muuten mainio artikkeli marinoinnista. Kurkkaa!


RESEPTI

kaksi kourallista yrttejä

noin 3/4 dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

hieman sitruunamehua

noin 1 tl sokeria tai hunajaa

ripaus suolaa


Laita kaikki ainekset blenderiin tai suristele tasaiseksi sauvasekoittimella.