Hyvää juhannusruokaa - parhaat vinkit ja reseptit

Herkullinen ruoka kuuluu juhannuksen viettoon. Ajattelin jakaa kanssanne muutaman reseptin, jotka maistuvat mainiosti keskikesän herkullisissa juhlissa. Jos juhannuksena on lämmintä niin meidän keittiö muuttaa pihamaalle.

Kurkkaa tästä kesäkeittiön parhaat vinkit:


KESÄKEITTIÖN PARHAAT VINKIT

https://www.sydanmerkki.fi/blo...

Kesäkeittiö

Juhannusruoka

Juhannus on yksi vuoden tärkeimmistä ruokajuhlista. Herkullisessa juhannusbuffetissa on perinteisesti tarjolla silliä, uusia perunoita ja mansikoita.

Uudet perunat ovat vihdoin täällä. Yksinkertaisimmillaan ne maistuvat ihan sellaisenaan, tuoreen tilli- tai ruohosipulisilpun kera. Niistä valmistuu myös herkulliset suupalat kun tarjoilet halkaistujen, keitettyjen perunoiden päällä crème fraichea, mätiä ja punasipulisilppua. Myös ihanat perunasalaatit maistuvat erityisen hyviltä, kun ne on valmistettu uusista perunoista.


Ja mitäpä olisi juhannus ilman silliä. Kotona tehty silli ihastuttaa ja tällöin saat juuri sellaista silliä kuin oma suu kaipaa. Sillin ja uusien perunoiden yhdistelmä kuuluu ehdottomasti suomalaiseen juhannuspöytään.

Juhannuksen jälkiruokapöytään kuuluvat mansikat. Mansikat tuoreeltaan tai erilaisissa jälkiruoissa tai muhkeassa täytekakussa.