Kerron teille salaisuuden. Mehevä ja täydellisen kostea suklaakakku ei sisällä lainkaan voita. Eikä suklaata. Tämähän on melkein taikuutta!
Helpon suklaakakun mehevyyden salaisuutena on öljy. Voit käyttää leivonnassa rypsiöljyä tai oliiviöljyä valintasi mukaan. Ehkä kuitenkin kaikkein pippurisimmat oliiviöljyt kannattaa jättää salaattien maustamista varten.
Tässä suklaakakussa on vähän muutakin taikuutta. Sellaista tiskitaikuutta, että taikinaa tehdessä likaantuvia astioita on vain yksi. – lusikkaa ja desimittaa ei lasketa Kaikki kakkuainekset sekoitetaan yhdessä kulhossa, eikä vatkainta tai kuumentamista tarvita lainkaan. Siksi kakku on täydellinen leivottava myös lapsille. Aikuista tarvitaan vain kuuman uunin kanssa.
Ehkä teet tätä kakkua isänpäiväksi? Tai ihan vaan marraskuun pimeyttä paikkaamaan. Tarjoa kakku marjasoseen kanssa. Myös vaniljajäätelö sopii suklaakakun kanssa ihanasti.
RESEPTI
8 annosta
1 dl öljyä
1/2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
veitsenkärjellinen suolaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl soodaa
lisäksi
tomusokeria
marjasosetta
vaniljajäätelöä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Kaada noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan (irtopohja)vuokaan (leivitä vuoka tarvittaessa).
Paista noin 15–20 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä. Älä paista kakkua liian kuivaksi, se saa jäädä kosteaksi. Ripottele hieman jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Tarjoa kakku marjasoseen ja/tai vaniljajäätelön kanssa.