Helposti ja nopeasti syntyvät lisukkeet tai tarjottavat ovat suosikkilistani kärjessä. Ja kun listaan lisää vielä raikkauden ja muunneltavuuden, pääsee kärkikahinoihin. Tämä salaatti on juuri sellainen pakkaus – ota ohje talteen pikkujouluja, pieniä illanistujaisia tai vaikka joulupöytää ajatellen.
Tuhdin vihreä ja ravinteikas pinaatti toimii hyvin salaatin pohjana. Päälle paahdoin nopeasti pannulla tilkassa öljyä muutaman pätkityn varsiparsakaalin eli brokkoliinin varren. Raikkautta salaattiin tuovat sesongissa olevat granaattiomenansiemenet, ja lisää rouskuvuutta ja rakennetta salaatti saa cashewpähkinöistä. Pähkinöiden sijaan voit käyttää vaikka pinjansiemeniä tai manteleita.
Salaatti on ihanaa näinkin, mutta halutessasi voit täydentää sitä vaikkapa katkaravuilla, paistetulla kaurapalalla, murennetulla fetalla (liota vedessä, jotta liika suolaisuus häviää) tai kanalla. Salaatin päälle lusikoidaan herkullista vinaigrettea.
Kivaa marraskuuta!
RESEPTI
1 pss babypinaattia (noin 80 g)
noin 200 g varsiparsakaalia (+ tilkka öljyä paistamiseen)
puolikkaan granaattiomenan siemenet
pieni kourallinen cashewpähkinöitä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl etikkaa
ripaus suolaa
1/2 tl hunajaa (tai sokeria)
1/2 tl Dijon-sinappia
1/2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Laita pinaatti tarjoiluvadille.
Pieni varsiparsakaalit ja paista niitä pari minuuttia kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Laita brokkoliinit pinaatin päälle.
Irrottele granaattiomenan siemenet. Lisää salaattiin. Lisää myös cashewpähkinät
Sekoita vaikka purkissa ravistaen öljy, tikka, suola, hunaja, sinappi ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kaada kastike salaatin päälle.