Eton mess – herkkujen kuningatar

Moi kevät, kevään ensimmäiset juhlat ja lisääntyvä valo! Teitä on ollut ikävä!

Ystävänpäivästä alkaa minun henkinen kevät. Ja kun sanon kevät, tarkoitan sitä ihanaa vuodenaikaa, jolloin valoa jo on, mutta luntakin on. Kun järvien, ainakin pohjoisessa merenkin, jää kantaa kävelijöitä aurinkolaseissaan ja hiihtäjiä eväsrepuissaan. Kun luonto vielä nukkuu talviunta, mutta valo leikkii jo pitkän päivän oksistoissa ja hangella.

Kevään ensimmäisen juhlan eli ystävänpäivän juhlintaan sopii erintomaisesti Eton mess. Eton mess on jälkiruoka, joka syntyy hetkessä, rakastaa muunnoksia ja mukautuu kaapin ja mieliteon mukaan. Kuvan herkku on kuningatar - se sisältää siis vadelmien lisäksi mustikkaa, joka on soseena lasin pohjalla. Eton mess on ihanaa myös appelsiinilla tai mangolla. Mikä versio on sinun suosikkisi?


RESEPTI

neljälle

400 g vadelmia (kotimaisia)

1 dl soseutettua mustikkaa 

200 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt)

3 rkl maustamatonta jogurttia

1 rkl vaahterasiirappia

kourallinen pieniä marenkeja

Notkista tuorejuusto jogurtilla ja mausta vaahterasiirapilla. Lusikoi mustikkasose tarjoiluastian tai lasien pohjalle. Laita päälle vadelmia, tuorejuustoseosta ja marenkeja. Viimeistele marjoilla.