Kiinankaali, kukkakaalit, parsakaali, kyssäkaali, erilaiset kerän muodostavat kaalit – kaaliperheessä on toden totta monenvärisiä ja -muotoisia jäseniä.
Valkokaali lienee kaaleista käytetyin: alkukesästä pehmeäkeräisenä varhaiskaalina ja myöhemmin syksyllä tiiviimpänä versiona. Kaalisalaatti onkin erityisen mehevää ensisadosta valmistettuna, mutta se ei ole hassumpaa muulloinkaan – varsinkin kun kaalin raastaa hienoksi, sekoittaa siihen kastikkeen ja antaa kokonaisuuden mehevöityä kylmässä. Oli vuodenaika mikä hyvänsä, testaa ihanaa coleslawta!
Kaalilisukkeet, kuten paahdetut tai höyrytetyt kaalit sekä salaatit, valmistuvat varsin sukkelaan. Monet lämpimät ruuat vievät enemmän aikaa: varsinkaan talvella valkokaali ei pahastu pidemmästä hauduttelusta. Siksi kaalia kannattaa jalostaa ruokapöytään kerralla ainakin pariksi ateriaksi.
Tässä herkullinen kattaus mitä moninaisimmista kaaliruuista.