Siemensämpylä
Ainekset
-
0.62 kgTäysjyvävehnäjauho
-
0.62 kgVesi
-
0.125 kgKaurajauho
-
0.093 kgAuringonkukansiemen kuorittu
-
0.093 kgKurpitsansiemen
-
0.062 kgRypsiöljy
-
0.031 kgKauralese
-
0.012 kgkuivahiiva
-
0.011 kgMerisuola
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, vesi, siemenet, öljy ja kauralese yleiskoneessa. Vaivaa taikinaa ensin pienellä teholla 12 minuuttia.
2. Lisää taikinaan hiiva. Jatka vaivaamista 4 minuuttia hitaalla nopeudella.
3. Lisää suola ja jatka vaivaamista nopealla teholla vielä 10 minuutin ajan.
4. Anna taikinan kohota kylmässä hyvin suojattuna yön yli tai vähintään 1 tunti lämpimässä, kunnes taikina on noin kaksinkertainen.
5. Paloittele taikina, halutessasi voit käyttää vaakaa tai muottia mitataksesi saman kokoiset palat. Halutessasi voit paistaa leivät heti tai vaivata vielä pyöreiksi sämpylöiksi ja kohottaa uudelleen ja paistaa vasta sitten.
6. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia 200 asteessa tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja tuntuvat kevyiltä ja pohja tuntuu kopautettaessa kumealta.
7. Siirrä leivät pois uunipelleiltä ja anna jäähtyä rauhassa.
2. Lisää taikinaan hiiva. Jatka vaivaamista 4 minuuttia hitaalla nopeudella.
3. Lisää suola ja jatka vaivaamista nopealla teholla vielä 10 minuutin ajan.
4. Anna taikinan kohota kylmässä hyvin suojattuna yön yli tai vähintään 1 tunti lämpimässä, kunnes taikina on noin kaksinkertainen.
5. Paloittele taikina, halutessasi voit käyttää vaakaa tai muottia mitataksesi saman kokoiset palat. Halutessasi voit paistaa leivät heti tai vaivata vielä pyöreiksi sämpylöiksi ja kohottaa uudelleen ja paistaa vasta sitten.
6. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia 200 asteessa tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja tuntuvat kevyiltä ja pohja tuntuu kopautettaessa kumealta.
7. Siirrä leivät pois uunipelleiltä ja anna jäähtyä rauhassa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
10.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Kuitua
6.6 g
Suolaa
0.6 g