Porkkana-linssisoppa



Ainekset

0.2 kg
rypsiöljy
3 kg
porkkana, suikale (4 mm), tuore
1.5 kg
salaattifenkoli, suikale (4 mm), tuore
1 kg
purjosipuli, viipale, tuore
0.006 kg
kardemumma, jauhe
0.01 kg
timjami, kuivattu
5 kg
vesi
5 kg
tomaattimehu
0.16 kg
kasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
0.6 kg
linssi, punainen, kuivattu
0.3 kg
appelsiinimehutiiviste
0.023 kg
suola
0.02 kg
persilja

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja mausteet. Kuullota kasviksia hetki.
2. Lisää vesi, mehu ja kasvisliemijauhe.
3. Lisää kylmässä vedessä huuhdellut linssit ja kypsennä noin 20 minuuttia.
4. Mausta keitto appelsiinimehulla ja suolalla.
5. Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen