Peruna-parsalisuke

Sydänmerkki



Ainekset

5 kg
Perunalohko
1.8 kg
Punasipulilohko
0.8 kg
Parsa
Paistamiseen
0.2 kg
Rypsiöljy
0.05 kg
Valkoviinietikka
0.03 kg
Mustapippurirouhe
0.029 kg
Merisuola
Koristeluun
0.05 kg
Ruohosipuli hienonnettu

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista kanta pois, jos pinta tuntuu puumaiselta voit ottaa ohuen kerroksen kuorimaveitsellä pois muutaman sentin kannasta alkaen.
2. Leikkaa parsat sopivan kokoisiksi paloiksi.
3. Höyrytä parsoja 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
4. Aseta perunat ja punasipulit gn-vuokiin. Sekoita öljy ja etikka ja kuivat mausteet.
5. Sekoita perunat, sipulit ja öljyseos hyvin keskenään.
6. Paahda perunoita ja sipuleita 190 asteessa 25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä ja ovat kokeiltaessa kypsiä.
7. Kun kaikki on kypsää, lisää parsat muutamaksi minuutiksi uuniin kuumentumaan.
8. Tarjoiltaessa lisää ruohosipuli perunalisukkeen päälle.
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Kuitua
0.9 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta