Peruna-parsalisuke
Ainekset
-
5 kgPerunalohko
-
1.8 kgPunasipulilohko
-
0.8 kgParsa
-
0.2 kgRypsiöljy
-
0.05 kgValkoviinietikka
-
0.03 kgMustapippurirouhe
-
0.029 kgMerisuola
-
0.05 kgRuohosipuli hienonnettu
Paistamiseen
Koristeluun
Valmistusohje
1. Leikkaa parsoista kanta pois, jos pinta tuntuu puumaiselta voit ottaa ohuen kerroksen kuorimaveitsellä pois muutaman sentin kannasta alkaen.
2. Leikkaa parsat sopivan kokoisiksi paloiksi.
3. Höyrytä parsoja 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
4. Aseta perunat ja punasipulit gn-vuokiin. Sekoita öljy ja etikka ja kuivat mausteet.
5. Sekoita perunat, sipulit ja öljyseos hyvin keskenään.
6. Paahda perunoita ja sipuleita 190 asteessa 25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä ja ovat kokeiltaessa kypsiä.
7. Kun kaikki on kypsää, lisää parsat muutamaksi minuutiksi uuniin kuumentumaan.
8. Tarjoiltaessa lisää ruohosipuli perunalisukkeen päälle.
2. Leikkaa parsat sopivan kokoisiksi paloiksi.
3. Höyrytä parsoja 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
4. Aseta perunat ja punasipulit gn-vuokiin. Sekoita öljy ja etikka ja kuivat mausteet.
5. Sekoita perunat, sipulit ja öljyseos hyvin keskenään.
6. Paahda perunoita ja sipuleita 190 asteessa 25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä ja ovat kokeiltaessa kypsiä.
7. Kun kaikki on kypsää, lisää parsat muutamaksi minuutiksi uuniin kuumentumaan.
8. Tarjoiltaessa lisää ruohosipuli perunalisukkeen päälle.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Kuitua
0.9 g
Suolaa
0.5 g