Juuressosekeitto
Ainekset
-
6.8 kgporkkana, tuore
-
2.5 kgpalsternakka, tuore
-
4 kgperuna, tuore
-
1.2 kglanttu, tuore
-
1.5 kgsipuli, tuore
-
10 kgvesi
-
0.2 kgkasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr kasvisliemijauhe)
-
4 kgvesi
-
0.005 kgvalkopippuri, jauhettu
-
0.005 kgmuskottipähkinä, jauhettu
-
0.005 kgkirveli, kuivattu
-
0.005 kgbasilika, kuivattu
-
0.04 kgmerisuola
-
2 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
-
0.05 kgpersilja, tuore
Liemi
Valmistusohje
1. Viipaloi porkkanat ja palsternakat. Lohko perunat, lantut ja sipulit. Kuumenna vesi, lisää kasvisliemijauhe ja kasvikset. Kypsennä kasviksia paloittelukoosta riippuen noin 60 min. Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi.
2. Lisää vesi ja mausteet.
3. Lisää kasvirasvasekoite, kuumenna ja tarkista maku.
4. Lisää hienonnettua persiljaa valmiin keiton päälle.
Vinkki! Tarjoa keiton lisäkkeenä raejuustoa.
Huomioitavaa: Keitto saostuu lämpösäilytyksen aikana.
2. Lisää vesi ja mausteet.
3. Lisää kasvirasvasekoite, kuumenna ja tarkista maku.
4. Lisää hienonnettua persiljaa valmiin keiton päälle.
Vinkki! Tarjoa keiton lisäkkeenä raejuustoa.
Huomioitavaa: Keitto saostuu lämpösäilytyksen aikana.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Suolaa
0.1 g