Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1 kg
kalkkunan maustamaton filee tai kalkkunan ohutleikkeitä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
1 ½ dl
paahdettuja saksanpähkinöitä
1
pieni sipuli
1
lehtisellerin varsi
100 g
herkkusieniä
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
tuoreita salvian lehtiä pilkottuna
4
viipaletta paahdettua leipää
1
kananmuna
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
22 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
M Maidoton

Kuorrutettu kalkkuna

Kuorrutus pukee kalkkunan juhlahuntuun, vaikkapa joulun tai pääsiäisen herkkupöytään.

Kuorrutus pukee kalkkunan juhlahuntuun, vaikkapa joulun tai pääsiäisen herkkupöytään.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
kalkkunan maustamaton filee tai kalkkunan ohutleikkeitä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
1 ½ dl
paahdettuja saksanpähkinöitä
1
pieni sipuli
1
lehtisellerin varsi
100 g
herkkusieniä
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
tuoreita salvian lehtiä pilkottuna
4
viipaletta paahdettua leipää
1
kananmuna

Valmistusohje

1.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista kalkkunan filettä 175 asteessa noin 1,5 h tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta. Ohutleikkeissä kypsennysaika on lyhyempi eli noin 15-20 minuuttia leikkeiden paksuudesta riippuen.
2.
Tee kypsennysaikana kuorrute. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Siirrä paahdetut pähkinät syrjään.
3.
Pilko sipuli, selleri ja herkkusienet. Kuullota ne öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja salvialla.
4.
Pilko paahtoleipäviipaleet neljään osaan. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna varovasti karkeaksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti.
5.
Levitä kuorrutus kypsälle lihalle. Ruskista paistin pintaa kauniin ruskeaksi 225 asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
22 g
Suolaa
0.8 g